събота, 11 февруари 2017 г.

Черен дроб на фурна


Продукти:
черен дроб
прясно мляко
1/2 ч.ч.червено вино
няколко скалидки чесън
черен пипер
брашно

Приготвяне:
Дроба се нарязва на филии,слага се в съд и се кисне в прясно мляко 1час.
След това се изцежда от млякото,подсушава се и всяко парче се потапя в брашно и се подрежда в тава.Поръсва се с черен пипер и сол.Отгоре се подреждат тук там  филийки чесън,излива се виното и се полива леко със зехтин.



Покрива се с фолио и се пече около 30 минути в загрята фурна.


Ако желаето по-препечен дроб,свалете фолиото и зепечете.



Сервирах с картофено пюре и домашен хляб.

Наздраве с червено вино!


Няма коментари:

Публикуване на коментар