вторник, 28 март 2017 г.

Солени кексчета с лапад


Продукти
/за 12 броя мъфини и 2 малки форми/

3 пълни с.л. сварен лапад
5-6 с.л. зехтин
250-300 гр. брашно
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
200 гр. квасена сметана
½ ч.л. сода за хляб
3 яйца
100 гр. настърган кашкавал
шепа начупено кашу
½ пакетче суха  мая
100 мл. хладко пресно мляко
1 с.л. меко масло за намазване на формите

семена за поръсване (сусам, ленено семе, мак)
 Тези продукти използвах аз,ето тук е рецептата на Ирма,по която ги направих.

Приготвяне:
Включваме фурната на 180 градуса и намасляваме формите за мъфини-аз използвам силиконови .В блендер смлях ядките,извадих и смлях лапада.В купа слагам половината брашно,маята,яйцата-разбивам хубаво с тел и след това прибавям и останалите продукти и останалото брашно и бъркам с дървена лъжица.Разпределям тестото по формите и поръсвам със семена.



Печем на едно ниво над средното за около30-35 минути.




Много ми харесаха.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар