понеделник, 29 май 2017 г.

Шоколадов тарт с бисквити Орео и ягоди


Нека се подсладим с едно шоколадово изкушение по повод тазгодишните награди на Благоводител.



Сайта е събрал всички блогове и показва прекрасните рецепти от всички тях.
Е,не получих награда,но пък получих прегръдки и целувки от много мили дами,някои от които видях за първи път и затвърдиха положителното ми  мнение  за тях.



Малко беше времето,защото с Вики имахме и други ангажименти,но никога не е късно да си организираме  среща  на сладки приказки..


Благодаря на Илиян и на Иво за труда по организацията и емоциите които ни създадоха!


Благодаря и на спонсорите,които ни отрупаха с много подаръци!



Благодаря и на всички които гласуваха за мен!



С част от продуктите направих този толкова  вкусен тарт.




Продукти:
Основа
2 кутии бисквити Орео и 100 гр. какаови биствити-общо 500гр
100гр. разтомено масло
1-2 с.л. ликьор

Крем

500гр. течна сметана
100гр. прясно мляко
150 гр. черен шоколад
4 с.л. какао
2 с.л. нес кафе
1 ванилия
8 с.л. пудра захар
1 1/2 с.л. чаревично нишесте
2 с.л. зехтин

Приготвяне:
Разделяме бисквитите и отделяме тази част с белия крем за борд на тарта.
Останалитебисквити Орео  и какаовите биствити заеднос маслото разбиваме на трохи и прибавяме ликьора.Изсипваме във форма с падащ борд с размери 24 см. и притискаме с лъжица основата,след което прибираме в хладилник.



През това време приготвяме крема.
В тенджерка слагаме сметаната и шоколада и разтопяваме на слаб огън при непрекъснато бъркаме.Прибавяме постепенно и останалите продукти и бъркаме -след като заври засичаме 5 минути и сваляме от огъня.Оставяме настрана да се охлади.
За разкош смлях 4 ягоди




 и изцедих сока,който прибавих към крема.



Изваждаме основата от хладилника и сипваме крема отгоре и прибираме отнова в хладилника.Когато е почти стегнат толкова ,че да може да се закрепят бисквитите , ги нареждаме отстрани.Прибираме в хладилника за няколко часа.


Удоволствието от хапката шоколадово изкушение е неописуема....


Насладете се и вие !

Да ви е сладко!


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар