Сайта е събрал всички блогове и показва прекрасните рецепти от всички тях.
Е,не получих награда,но пък получих прегръдки и целувки от много мили дами,някои от които видях за първи път и затвърдиха положителното ми мнение за тях.
Малко беше времето,защото с Вики имахме и други ангажименти,но никога не е късно да си организираме среща на сладки приказки..
Благодаря на Илиян и на Иво за труда по организацията и емоциите които ни създадоха!
Благодаря и на спонсорите,които ни отрупаха с много подаръци!
Благодаря и на всички които гласуваха за мен!
Продукти:
Основа
2 кутии бисквити Орео и 100 гр. какаови биствити-общо 500гр
100гр. разтомено масло
1-2 с.л. ликьор
Крем
500гр. течна сметана
100гр. прясно мляко
150 гр. черен шоколад
4 с.л. какао
2 с.л. нес кафе
1 ванилия
8 с.л. пудра захар
1 1/2 с.л. чаревично нишесте
2 с.л. зехтин
Приготвяне:
Разделяме бисквитите и отделяме тази част с белия крем за борд на тарта.
Останалитебисквити Орео и какаовите биствити заеднос маслото разбиваме на трохи и прибавяме ликьора.Изсипваме във форма с падащ борд с размери 24 см. и притискаме с лъжица основата,след което прибираме в хладилник.
През това време приготвяме крема.
В тенджерка слагаме сметаната и шоколада и разтопяваме на слаб огън при непрекъснато бъркаме.Прибавяме постепенно и останалите продукти и бъркаме -след като заври засичаме 5 минути и сваляме от огъня.Оставяме настрана да се охлади.
За разкош смлях 4 ягоди
и изцедих сока,който прибавих към крема.
Изваждаме основата от хладилника и сипваме крема отгоре и прибираме отнова в хладилника.Когато е почти стегнат толкова ,че да може да се закрепят бисквитите , ги нареждаме отстрани.Прибираме в хладилника за няколко часа.
Насладете се и вие !
Да ви е сладко!
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар