понеделник, 29 май 2017 г.

Палачинкова торта със спанак и шунка



Тази вкусна солена торта се хареса на всички в къщи,които я опитаха.






Продукти:

500 г спанак
250 г шунка/филе
360 г кашкавал
1 голяма глава лук
500 мл прясно мляко
4 с.л. брашно
5 с.л. масло
сол/ индийско орехче
олио


За палачинките:
1 коф. кисело мляко ( 400г)
1/2 ч.л. сода
2 яйца
2 ч.ч. брашно
вода
щипка сол

Спазихме рецептата,както е в  блога на Люси.Верето направи палачинките,аз станалата част.и се получи една голяма вкусотия!



Приготвяне:
Добре е да се направят палачинките и да се охладят и след това да се наредят с пълнежа.



Първо се задушава лука и след него  нарязания спанак.Оставя се да  се охлади и се прави соса.
В тенджерка се слага маслото,след като загрее изсипваме брашното и бъркаме докато леко покафенее.Дърпаме от огъня и прибавяме топлото прясно мляко.Бъркаме с бъркалка,за да не стана на бучки.




Следва кашкавала,индийското орехче  и сол на вкус.Оставяме леко са се охлади.
В тортена форма с падащ борд се слага палачинка,3 с.л. от соса,спанака,филето,настърган кашкавал.




После пак палачинка и останалите продукти по този ред,като се завършва със сос и настърган кашкавал.

Печем на 200 градуса за около 30 минути.


Режете и си хапвате за мезе-идеално е!


Няма коментари:

Публикуване на коментар