Продукти:
4 кори от по-тънките/за баклава/
около 500 гр. брокори
130 гр.брашно
300гр. прясно мляко
2 яйца
200гр. извара
100гр. кашкавал
сол и черен пипер
Приготвяне:
Броколите се разделят на розички и се сварязат за 10 минути ,след което се прецеждат и охлаждат.
В купа се разбиват яйцата с тел,прибавя се млякото,солта и пипера.Сипва се по малко брашното и когато сместа е готова се прибавя изварата и малко настърган кашкавал.
Взима се тава 26 см.-аз ползвах формата за торта с падащ ринг ,която се намазнява с масло навсякъде.Подреждат се корите една по една,като всяка се намазва с разтопемо масло.Краищата им трябва да излизат навън.След като се подредят и намажат корите,краищата се обръщат навътре като борд.Броколите се подреждат на дъното на тавата.
Сместа се изсипва върху ,поръсва се с останалият кашкавал и тук там с малко разтопено масло,както и по ръбовете на корите.
Охлажда се леко и се реже.
Да ви е сладко!
Умирам за броколи приготвени по всякакъв начин, Живе, а тук, завити в тази апетитна коричка са неустоимо изкушение и за очите, и за небцето.
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, мила! Непременно ще ги приготвя по твоята рецепта. Благодаря ти!
Целувки от мен!
Броколите не се харесват на всеки, но така замаскирано май ще се одобри, Живе!
ОтговорИзтриване