четвъртък, 8 юни 2017 г.

Тарт с броколи



Изключително вкусен тарт,който мисле,че ще се хареса на всеки.


Продукти:

4 кори от по-тънките/за баклава/
около 500 гр. брокори
130 гр.брашно
300гр. прясно мляко
2 яйца
200гр. извара
100гр. кашкавал
сол и черен пипер

Приготвяне:

Броколите  се разделят на розички и се сварязат за 10 минути ,след което се прецеждат и охлаждат.
В купа се разбиват яйцата с тел,прибавя се млякото,солта и пипера.Сипва се по малко брашното и когато сместа е готова се прибавя изварата  и  малко настърган кашкавал.
Взима се тава 26 см.-аз ползвах формата за торта с падащ ринг ,която  се намазнява с масло навсякъде.Подреждат се корите една по една,като всяка се намазва с разтопемо масло.Краищата им трябва да излизат навън.След като се подредят и намажат корите,краищата се обръщат навътре като борд.Броколите се подреждат на дъното на тавата.


Сместа се изсипва върху ,поръсва се с останалият кашкавал и тук там с малко разтопено масло,както и по ръбовете на корите.


Пече се на 180 градуса за около 30 минути.


Охлажда се леко и се реже.


Леко топъл е много вкусен!

Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Умирам за броколи приготвени по всякакъв начин, Живе, а тук, завити в тази апетитна коричка са неустоимо изкушение и за очите, и за небцето.
    Страхотно предложение, мила! Непременно ще ги приготвя по твоята рецепта. Благодаря ти!
    Целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Броколите не се харесват на всеки, но така замаскирано май ще се одобри, Живе!

    ОтговорИзтриване