1 пакетче коприва-100гр.
2 яйца
4 средни картофа
1 морков
50 гр. галета
100гр. сирене
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Млечен сос:
200гр. заквасена сметана
200гр. кисело мляко
копър
чесън
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите и моркова се обелват ,нарязват се на кръгчета и се сварявет в леко подсолена вода.Изцежда се водата когато са готови и се намачкват с преса.Копривата я сварих за 10 минути и изцедих.Нарязва се и се прибавя към картофите.Прибавят се яйцата,галетата,сол и черен пипер.Обърква се и накрая се добавя натрошеното сирене.Ако иманужда се добавя още галета-сместа трябва да е стегната.Купата се покрива с фолио и се прибира за 30 минути в хладилника ,за да се оформят по-хубави кюфтета.
Когато кюфтетата са оформени ,се овалват с брашното и се пържат в гореща мазнина.Подреждат се върху салфетка,за да се попие излишната мазнина.
Източник
И за кюфтенце се нареждам. ;)
ОтговорИзтриванеОбожавам коприва - това си е за мен!
ОтговорИзтриване