Продукти:
1 чаена чаша пюре от тиква
2 супени лъжици мед
2 1/2 чаени чаши брашно
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
1 равна чаена лъжичка канела
1 равна чаена лъжичка сода
1/2 чаена чаша захар
2 средно големи яйца със стайна температура
100 мл. олио
1 ванилия.
За крема:
За крема:
300 гр. крем сирене
50 гр. меко краве масло (със стайна температура)
1 супена лъжица мед
Приготвяне:
Намачква се тиквата с вилица,прибавя се захарта и яйцата.Аз разбивах с тел-прибавят се и останалите продукти ,като брашното последно на няколко пъти.Сместа е малко по-гъста от кексово тесто.Изсипва се в пош с кръгъл накрайник и върху хартия за печене,сложена в тава се оформят кръгли сладки.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.Изваждат се с решетъчна лъжица и се зарежда втората порция.
Разбийте за 2-3 минути кравето масло с меда с миксер. Добавете крем сиренето към маслото с мед и разбъркайте на ръка с лъжица (разбиването на крем сирене с миксер може да втечни крема). Сложете по 1 супена лъжица от крема на половината от сладките и захлупете с останалите. По желание може да поръсите с малко пудра захар готовите сладки с тиква и мед.
Много мекички станаха.
Чудни са, Живе! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Кате!
ОтговорИзтриване