събота, 16 декември 2017 г.

Меломакарони




Поредната ми рецепта за меломакарони.
Продукти:
550 гр. брашно
110гр. едър грис
1 ч.ч. мазнина-масло и олио
90 гр. захар
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сода
1/3 ч.ч. портокалов сок
2ч.л. канела
1/4ч.л. карамфил
кората от портокалите
Сироп:
1 1/2ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мед

1-2 с.л. мед за отгоре

Приготвяне:
От продуктите за тестото се омесва меко,почти лепкаво тесто.Оформя се на топче и след това на елипса.Подреждат се в тава покрита с хартия.


Фурната да е затоплена на 170 градуса и печенето е около 20 минути.


Докато се охладят се прави сиропа.В тенджера се слагат водата ,захарта и меда и сиропа ври 5 минути.Слагат се меломакароните по няколко в съда със сиропа ,изчаква се малко като се обръщат няколко пъти ,за да попият добре . 


След това се  нареждат в тавичка.



Останалия сироп се разпределя отгоре.Добре е да престоят така ден-два като се обръщат.
Когато са готови се подреждат в подходящ поднос.Отгоре се поръсват с орехи.


Издържат почти месец-с толкова захар и мед трайноста е голяма.



По желание преди да се поръсят с орехи може да се намажат с предвидения 1-2 с.л. мед,но да е течен за по лесно нанасяне.


Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар