понеделник, 29 януари 2018 г.

Козуначен сладкиш с нишесте



Продукти:
козунак за два блата
1л.прясно мляко
1 пакет нишесте /за литър мляко/
захар на вкус
ванилия
1 пакетче масло-125 гр
 кората и сока на 2 портокала


Приготвяне:
Нишестето се приготвя по указаниято на пакетчето.Прибавя се захар на вкус,ванилия и маслото.Бърка се до разтопяването  му и след като крема се охлади се прибавят малко портокалови корички.
2-та портокала се изитскват и към сока се прибавят 2 лъжици захар.Завира и се дърпа от огъня-охлажда се.

Козунака се реже на парчета около 1 см. и се покрива дъното на форма за торта.Отстрани сложих  ленти от тънки  пластмасови папки,за да е по-лесно отделянето на ринга.Сиропира се с половината портокалов сок и се залива с половината крем.



Следващия ред отново козунак,сок и крем.



Прибира се в хладилника да стегне за 1 нощ.Отгоре гарнирах с бял шоколад и кокосови стърготини.

След като стегне се реже на прачета и сервира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар