Продукти:
200г мас на стайна температура
50г масло на стайна температура
2 жълтъка
100мл прясно мляко
150г натрошено сирене
100г настърган кашкавал
450г брашно + 50г за доомесване
1 ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сол
белтък за намазване
сусам за поръсване
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Смесете прясното мляко и жълтъците.
В подходяща купа разбийте маста и маслото. Прибавете млякото с жълтъците, разбъркайте. Прибавете и сиреното и кашкавала.
Хомогенизирайте сместа. Добавете сухите съставки и омесете меко тесто. Ако е нужно прибавете още малко брашно. Трябва да се получи нелепнещо тесто. От него оформете соленките, в каквато форма желаете /топчета, кифлички, фитилчета/ и подредете в тава покрита с хартия за печене.
Намажете ги с разбит белтък и поръсете със сусам.
Печете на 220 - 230 градуса до добиване на златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар