вторник, 13 март 2018 г.

Хляб с масло



Продукти:

1 кг бяло брашно
600 мл топла вода
1 кубче прясна мая /замества се с 2 пак. суха мая/
50 гр масло
20 гр сол-1 пълна супена лъжица
щипка захар
От това количество излизат 3 хляба.

Приготвяне:
Аз направих хляба с прясна мая.Наторших маята в купа с малко хладка вода от посоченото количество,прибавих щипка захар и 2 с.л. брашно и оставих да шупне.
В купата на миксера сложих половината брашно,маята,солта и разтопеното масло.


Постеренно прибавих и останалото брашно и пуснах миксера за тесто около 5 минути на ниски обороти.Извадих тестото и оформих на топка,след което го оставих да втаса в купа покрита с кърпа на топло ,докато удвои обема си.
След като втаса,поръсих плота с брашно и изсипах тестото.Оформих на 3 хляба ,които поръсих леко с брашно и направих няколко черти с тънко ножче.



Хляба сложих върху хартия за печене в тавата от фурната и оставих отново да втасат.


Изпекох на 180градуса в загрята фурна .


Извадих на решетка да се охладят и цялото семейство им се насладихме.


Благодаря на Петя от Ухае на за чудната рецепта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар