вторник, 13 март 2018 г.

Телешко с дюли и сини сливи



Продукти:
1 кг. телешко за готвене
3 дюли
няколко сини сливи
3 глави стар лук
2 моркова
сол
1 чаша червено вино
червен и черен пипер
подправки микс на маги
1 дафинов лист
зехтин

Приготвяне:
Нарязах месото и леко запържих с малко мазнина в тенджера под налягане.След това налях вода да покрие месото и варих 1 час.
Сложих в тава нарязаните зеленчуци и  подправките ,но тя се оказа тясна за това количество и прехвърлих в глинен гювеч при печенето.


Бульона от месото го изсипах върху продуктите -при мен беше достатъчно като количество.



Всичко се обърква и ястието се пече докато заври на 200 градуса и след това намалих фурната на 150.Така го пекох около 2 часа.


Получи се едно много вкусно ястие за мен,а мъжът ми каза че ще си хапне,за да не ме обиди.




1 коментар: