понеделник, 26 март 2018 г.

Кулуракя/курабии/ с тахан


Вчера с Ради измайсторихме ето тези вкусни курабии по гръцка рецепта.




Продукти:

400гр. брашно
120 гр. захар
100гр. сусамов тахан
сока на 1 голям портокал и кората
50 гр. ром
1ч.ч.сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. карамфил-смлян
1 ч.л. канела
сусам
олио

Приготвяне:

В купа слагам захарта,тахана ,рома и малко повече от половината сок-с останлия ще намажем курабиите преди печене.След като захарта се стопи прибавяме подправките и половината брашно.Разбиваме с тел и постепенно прибавяме останалото брашно и оформяме тестото с ръце.Прибираме в найлонов плик и оставяме в хладилника за 30 минути.



След това изваждаме,късаме парче от тестото и оформяме на фитил-това направи Ради.За по-лесно оформяне леко намазваме с олио топчето тесто.


След като фитила се направи се усуква ето така:


Подреждаме в тава покрита с хартия за печене и намазваме отгоре с четка и пороткалов сок .Поръсваме със сусам,може и без него и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.


Аромата ,който се носи в къщи от всички тези подправки е прекрасен!


Източник

2 коментара:

  1. На баба помощничката, ще я изям!

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги се вкючва,Весе.Чакам малкото и то да прояви интерес.

    ОтговорИзтриване