неделя, 4 март 2018 г.

Печени ребра с кола



Продукти:
1.400 кг цяло парче свински гърди
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. пушен червен пипер
черен пипер
сол
400 мл кока-кола
може да използвате и ваши любими подправки
Приготвяне:
Гърдите се натриват със смесените пиперии се оставя да постои поне два часа, за да поеме ароматите преди изпичане. 


Маринованите гърди се поставят в тава и леко се намазват с олио. В тавата се налива 200 мл вода и се покрива плътно с алуминиево фолио.
Гърдите се пекат 30 минути на 220 градуса.
След това фурната се намаля на 180 градуса и печенето продължава още 30 минути.
Фолиото се надига (внимавайте да не се изгорите) и върху гърдите се излива кока-колата.
Тавата отново се завива с фолиото и се оставя във фурната за още 30 минути.



 Фолиото се премахва и месото тогава се посолява. 


Месото става изключително крехко и вкусно.


Видяно тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар