неделя, 4 март 2018 г.

Чийз кейк с печене и сладко от череши



Продукти
За блата:
1 яйце
70гр. меко масло
200гр.брашно
75 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
Смесват се продуктите,оформя се на топка,която се загъва във фолио и се оставя в хладилника,докато се приготви крема.

Крем:
сока от половин лимон
2 яйца
200гр. захар
500гркрема сирене
500гр. фина извара
50гр. нишесте
200гр. сметана за разбиване
1-2 с.л. разтопено масло

За гарниране-сладко от череши

Приготвяне  на крема:

Белтъците се разбиват със 100гр. захар.
Жълтъците се разбиват със 100гр. захар,прибавя се крема сиренето,изварата,сметаната,маслото ,лимана,нишестето и разбитите белтъци-обърква се с лъжица.




Блата се разточва и се слага на дъното на форма-26 см. с борд.



Отгоре се изсипва крема.


Пече се на 180 градуса за около час.След това фурната се изключва и се оставя вътре още час.

Изажда се и се гарнига със сладко от череши.


Да ви е сладко:



Няма коментари:

Публикуване на коментар