Продукти
За блата:
1 яйце
70гр. меко масло
200гр.брашно
75 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
Смесват се продуктите,оформя се на топка,която се загъва във фолио и се оставя в хладилника,докато се приготви крема.
Крем:
сока от половин лимон
2 яйца
200гр. захар
500гркрема сирене
500гр. фина извара
50гр. нишесте
200гр. сметана за разбиване
1-2 с.л. разтопено масло
За гарниране-сладко от череши
Приготвяне на крема:
Белтъците се разбиват със 100гр. захар.
Жълтъците се разбиват със 100гр. захар,прибавя се крема сиренето,изварата,сметаната,маслото ,лимана,нишестето и разбитите белтъци-обърква се с лъжица.
Блата се разточва и се слага на дъното на форма-26 см. с борд.
Отгоре се изсипва крема.
Изажда се и се гарнига със сладко от череши.
Няма коментари:
Публикуване на коментар