вторник, 13 март 2018 г.

Торта Баунти



Честит рожден ден ,Теди!
Желая ти да си здрав, обичан и щастлив. Желая ти да си силен и да следваш мечтите си! Бъди най -добрия баща, най- добрия син и съпруг. Бъди това което искаш да бъдеш и дерзай. 


Продукти:

250 г краве масло-на стайна температура
200г захар
200 г брашно
1 1/2 ч.л. набухвател
4 яйца
4 с.л. мляко
1 ванилия
3 с.л. какао

Кокосова маса:
500 мл мляко
6 с.л. грис
200 г краве масло
200г захар
1 пакет (200 гр) кокосови стърготини

Шоколадова глазура
200 мл. течна сметана
200 гр. кувертюр
60 гр. масло


Карамелен сок:
300г захар
50-100г топла вода
Карамелизира се захарта и се прибавя топлата вода-внимава се че много михури се получават.Ври 10 минути до леко сгъстяване на сиропа.От карамеления сироп оставих 1 к.ч. за украса .

Приготвяне на блата:

Маслото разбийте със захарта. Едно по едно добавете яйцата. Прибавете и останалите продукти. Намажете форма с масло около 26см . Изпечете в нагрята до 180С фурна около 25 мин. Изстудете и разрежете на две части. 



Приготвяне на крема:

В тенджерка налейте мляко, добавете масло и гриста и кипнете. Варете до гъста каша. Добавете захар и кокосовите стърготини и разбъркайте. Сложете долния блат в тортена форма ,сиропирайте и го залейте с леко изстудения кокосов крем.



 Отгоре покрийте с втория блат ,сиропирайте и оставете да изстине.

За шоколадовата глазура-шоколада,сметаната и маслото разтопих на котлона на ниска температура,охладих и залях тортата.Прибрах отново в хладилника за една нощ.



На другия ден завърших с карамела отгоре.


Извадих ринга и доукрасих с кокосови стърготини отстрани.




Няма коментари:

Публикуване на коментар