неделя, 18 март 2018 г.

Печена тилапия с лук



Продукти:

6 броя филета от тилапия
3 скилидки чесън
1 ч л риган
400гр. доматено пюре
4 с.л. домашна лютеница
2 с л зехтин
1 глава кромид лук
сол
смлян черен пипер

Приготвяне:

Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.Чесънът се обелва и наситнява.
 В купа се разбъркват чесънът, риганът, доматеното пюре и лютеницата.Подправя се на вкус със сол и черен пипер.Сипват се 2 с л зехтин. Всичко се разбърква с вилица.
Огнеупорна тава се намаслява със зехтин и филетата риба се нареждат на един ред.
Отгоре се намазва с получената доматена паста.


 Около рибата се нарежда  лука.Фурната се загрява на 175 С.
 Рибата се пече 15-20 минути.


 Поднася се с ориз и салата.


Да ви  е сладко!


1 коментар:

  1. Живе, тази нежна риба е най-вкусна, панирана само в яйце.

    ОтговорИзтриване