6 броя филета от тилапия
3 скилидки чесън
1 ч л риган
400гр. доматено пюре
4 с.л. домашна лютеница
2 с л зехтин
1 глава кромид лук
2 с л зехтин
1 глава кромид лук
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.Чесънът се обелва и наситнява.
В купа се разбъркват чесънът, риганът, доматеното пюре и лютеницата.Подправя се на вкус със сол и черен пипер.Сипват се 2 с л зехтин. Всичко се разбърква с вилица.
Огнеупорна тава се намаслява със зехтин и филетата риба се нареждат на един ред.
Отгоре се намазва с получената доматена паста.
Около рибата се нарежда лука.Фурната се загрява на 175 С.
Поднася се с ориз и салата.
смлян черен пипер
Приготвяне:
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.Чесънът се обелва и наситнява.
В купа се разбъркват чесънът, риганът, доматеното пюре и лютеницата.Подправя се на вкус със сол и черен пипер.Сипват се 2 с л зехтин. Всичко се разбърква с вилица.
Огнеупорна тава се намаслява със зехтин и филетата риба се нареждат на един ред.
Отгоре се намазва с получената доматена паста.
Около рибата се нарежда лука.Фурната се загрява на 175 С.
Рибата се пече 15-20 минути.
Поднася се с ориз и салата.
Да ви е сладко!
Живе, тази нежна риба е най-вкусна, панирана само в яйце.
ОтговорИзтриване