неделя, 15 април 2018 г.

Торта с вафлени кори


Продукти за крема:

600гр. заквасена сметана
600гр. течна сметана 30%
1 1/2 пакета желатин-15 гр.
600гр. бял шоколад-от Лидъл
1 ванилия


Вафлени кори от магазин Берьозка


Приготвяне:
За крема.
Желатина се сипва в чаша и се залива с 2 с.л. студена вода и се изчаква да набъбне.Течната сметана се разбива с миксер.Шоколадите се начупват и се разтопяват на водна баня или на слабо в микровълновата,като се бъркат от време на време.Оставят се да се охладят,но да са течни.Заквасената сметана се разбива леко,прибавя се разбитата течна  сметана,шоколадите,ванилията  и се разбърква.Желатина се стопява в микровълнова за кратко,да е топъл,не горещ и се прибавя към крема.

Във форма за торта 26 см.слагам на дъното малко от крема  и отгоре  кора.


Слагам пак крем-2-3 с.л.и разпределям равномерно.

И така блат ,крем и се завършва с крем.Аз сложих малко червена боя и разбърках съвсем леко,за да не се оцвети целия крем.


След намазаната последна кора прибрах в хладилника да стегне.Тортата беше за рожден ден на Миленка и я украсих в розово.


В част от крема сложих още розова боя и измазах отстрани.


Нямам разрез на тортата,но  се надявам да е била вкусна.

Хубав ден!

1 коментар: