600гр. заквасена сметана
600гр. течна сметана 30%
1 1/2 пакета желатин-15 гр.
600гр. бял шоколад-от Лидъл
1 ванилия
Приготвяне:
За крема.
Желатина се сипва в чаша и се залива с 2 с.л. студена вода и се изчаква да набъбне.Течната сметана се разбива с миксер.Шоколадите се начупват и се разтопяват на водна баня или на слабо в микровълновата,като се бъркат от време на време.Оставят се да се охладят,но да са течни.Заквасената сметана се разбива леко,прибавя се разбитата течна сметана,шоколадите,ванилията и се разбърква.Желатина се стопява в микровълнова за кратко,да е топъл,не горещ и се прибавя към крема.
Във форма за торта 26 см.слагам на дъното малко от крема и отгоре кора.
И така блат ,крем и се завършва с крем.Аз сложих малко червена боя и разбърках съвсем леко,за да не се оцвети целия крем.
В част от крема сложих още розова боя и измазах отстрани.
Нямам разрез на тортата,но се надявам да е била вкусна.
Хубав ден!
И тази торта ми хареса:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!