неделя, 15 април 2018 г.

Козуначена торта с маскарпоне


Продукти:
1 козунак
400гр. заквасена сметана
250 гр.маскарпоне
250 гр. рикота
прясно мляко за напояване

за заливане- карамелен сос
Карамелизирам захар-1 ч.ч.,слагам 50 гр. масло и 1 каф. чашка топла вода.Бъркам внимателно,защото доста се вдига карамела .Ври на бавен огън около 20 минути и се оставя да се охлади.


Приготвяне:
Нарязва се козунака на филии и леко се запича.


Във форма се нареждат  изпечениет филии и се напръскват леко с прясно мляко.След като попие млякото се напръсква с карамелен сос.Оставям малко карамел  и за отгоре.


В празните места също се нареждат парчета от козунака.Продуктите за крема се смесват и се заливат филите.Така се прибира в хладилника за няколко часа.След като стегне се сваля ринга на формата и тортата се украсява с карамел.


След 24 часа в хладилника става супер!


И козунака беше много вкусен и торта стана много вкусна.


За нашите 31 години от сватбата.


Приятели, и тази година съм номинирана за годишните награди на Благоводител за кулинарни блогове за 2017 година.
Номинациите за моя блог-Рецептите на Зои са в 2 категории.

Топло от фурната-за най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници.
И
С аромат на ванилия-най-добър блог с печива и десерти.

За да гласувате за мен,трябва да посетите този сай-Кулинарни награди в който най-отгоре има бутон-Гласуване.Трябва да се регистрирате в Благоводител  или за влезете за по-лесно през фейсбук.
Намирате категориите в които съм номинирана и от лявата страна са имената на блоговете.Маркирате избрания блог и по-надолу има бутон-Гласувай.
Предварително благодаря за отделеното време !

1 коментар:

  1. Хей, изпреварили сте ни с тези 31!
    Да сте живи и здрави, Живе!
    Тортето е разкошно!

    ОтговорИзтриване