Продукти:
1 козунак
400гр. заквасена сметана
250 гр.маскарпоне
250 гр. рикота
прясно мляко за напояване
за заливане- карамелен сос
Карамелизирам захар-1 ч.ч.,слагам 50 гр. масло и 1 каф. чашка топла вода.Бъркам внимателно,защото доста се вдига карамела .Ври на бавен огън около 20 минути и се оставя да се охлади.
Приготвяне:
Нарязва се козунака на филии и леко се запича.
След 24 часа в хладилника става супер!
И козунака беше много вкусен и торта стана много вкусна.
Приятели, и тази година съм номинирана за годишните награди на Благоводител за кулинарни блогове за 2017 година.
Номинациите за моя блог-Рецептите на Зои са в 2 категории.
Топло от фурната-за най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници.
И
С аромат на ванилия-най-добър блог с печива и десерти.
За да гласувате за мен,трябва да посетите този сай-Кулинарни награди в който най-отгоре има бутон-Гласуване.Трябва да се регистрирате в Благоводител или за влезете за по-лесно през фейсбук.
Намирате категориите в които съм номинирана и от лявата страна са имената на блоговете.Маркирате избрания блог и по-надолу има бутон-Гласувай.
Предварително благодаря за отделеното време !
Хей, изпреварили сте ни с тези 31!
ОтговорИзтриванеДа сте живи и здрави, Живе!
Тортето е разкошно!