неделя, 15 април 2018 г.

Кюфтета от лапад


Видях ги при Илиянка и ги направих с малка промяна.Сместа не ми беше като за оформяне на кюфтета и затова ги сипвах с лъжица.



Продукти:
около 300 г лапад
1 к. ч. ориз-сварен
2 сварени картофа
2 стръка пресен лук
2 яйца
1 с. л. чубрица
1 с. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 к.ч. бира
5 с.л.брашно
сол на вкус
щипка сода
сирене

Приготвяне:
Лапада се попарва и ври 5 минути-изцежда се.В купа намачках картофите и ориза,прибавих нарязания сварен лапад и останалите продукти.


Сложих и малко сирене за по-добър вкус.


Прибрах в кутия с капак и оставих в хладилника за час.След това взимам  с лъжица от сместа и пържих в загрято олио до приятен загар.
Слагам върху кухненска хартия ,за да попие излишната мазнина.


Лесно и вкусно!




Няма коментари:

Публикуване на коментар