неделя, 15 април 2018 г.

Пухкава содена питка


Продукти:
250 мл кисело мляко
200 мл топла вода
600 г пресято брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 равна ч. л. сода за хляб
3 с. л. олио
1 яйце
2 щипки ронена чубрица


Приготвяне:
Смесва се пресято брашно, сол, сода, бакпулвер.В купа сипваме киселото мляко, водата, олиото и яйцето.Разбърква се с вилица  и  добавяме чубрицата.Прибавяме по малко от брашното и
 се замесва  меко тесто
Тестото се разтила в тава  върху хартия за печене.


Набожда се с вилица, намазва се  с олио и печем в загрята умерена фурна 170 градуса - 30 минути.


Изважда се и намазваме с четка с малко вода и покриваме с кърпа.



Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар