250 мл кисело мляко
200 мл топла вода
600 г пресято брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 равна ч. л. сода за хляб
3 с. л. олио
1 яйце
2 щипки ронена чубрица
Приготвяне:
Смесва се пресято брашно, сол, сода, бакпулвер.В купа сипваме киселото мляко, водата, олиото и яйцето.Разбърква се с вилица и добавяме чубрицата.Прибавяме по малко от брашното и
се замесва меко тесто
Тестото се разтила в тава върху хартия за печене.
200 мл топла вода
600 г пресято брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 равна ч. л. сода за хляб
3 с. л. олио
1 яйце
2 щипки ронена чубрица
Приготвяне:
Смесва се пресято брашно, сол, сода, бакпулвер.В купа сипваме киселото мляко, водата, олиото и яйцето.Разбърква се с вилица и добавяме чубрицата.Прибавяме по малко от брашното и
се замесва меко тесто
Тестото се разтила в тава върху хартия за печене.
Набожда се с вилица, намазва се с олио и печем в загрята умерена фурна 170 градуса - 30 минути.
Изважда се и намазваме с четка с малко вода и покриваме с кърпа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар