Нещо като яйца по френски на Мимчето ,но не точно.но много ни харесаха .
6 глави пресен лук
2с.л. препечено брашно
1-2 ч.ч. прясно мляко
150гр. топено сирене
магданоз
вегета
сол и черен пипер на вкус
4 сварени яйца
50 гр. масло
3 с.л. олио
1 глава леко броколи
кашкавал
Приготвяне:
Броколите късам на розички и бланширам за 5 минути в гореща вода.
Нарязвам и задушавам лука с малко масло и олио и малко вода.Прибавям брашното и по малко от прясното мляко.Бъркам да не стане на бучки и прибавям топеното сирене.Гъстотата да е като на сос бешамел.
Прибавям готовите броколи и магданоза,солта и пипера.Намазвам тава йена с масло и сипвам сместа.Отгоре нареждам сварените яйца на кръгчета и поръсвам с настърган кашкавал.
Пека в затоплена фурна само на горен реотан до приятен загар на кашкавала.
И тази година коледната ми звезда е в целия си блясък дори и след Великден.
Интересно, Живе.
ОтговорИзтриване