сряда, 18 април 2018 г.

Пресен лук с топено сирене на фурна




Нещо като яйца по френски на Мимчето ,но не точно.но много ни харесаха .


Продукти:
6 глави пресен лук
2с.л. препечено брашно
1-2 ч.ч. прясно мляко
150гр. топено сирене
магданоз
вегета
сол и черен пипер на вкус
4 сварени яйца
50 гр. масло
3 с.л. олио
1 глава леко броколи
кашкавал

Приготвяне:

Броколите късам на розички и бланширам за 5 минути в гореща вода.
Нарязвам и задушавам лука с малко масло и олио и малко вода.Прибавям брашното и по малко от прясното мляко.Бъркам да не стане на бучки и прибавям топеното сирене.Гъстотата да е като на сос бешамел.



Прибавям  готовите броколи и магданоза,солта и пипера.Намазвам тава  йена с масло и сипвам сместа.Отгоре нареждам сварените яйца на кръгчета и поръсвам с настърган кашкавал.


Пека в затоплена фурна само на горен реотан до приятен загар на кашкавала.


И тази година коледната ми звезда е в целия си блясък дори и след Великден.




1 коментар: