Продукти за плачинките:
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче масло-125 гр.-разтопено
9 пълни супени лъжици с връх брашно
1 ванилия
Приготвяне:
Разбивам белтъците на пяна,отделно разбивам жълтъците с млякото.Смесвам белтъци и жълтъци и прибавям маслото и по малко от брашното.Разбивам с тел сместа и оставям така 15 миннути.
След това тефлонов тиган ,който намазвам само веднъж с масло ,слагам да загрее на котлона.Сипвам по черпак и пека палачинките.Оставям да се охладят и приготвям крема.
Продукти за крема:
600 гр.бял шоколад
400гр. заквасена сметана
500 гр. течна сладкарска сметана
1 1/2 пакета желатин-15 гр
малко розова боя
Приготвяне на крема:
Желатина се сипва в чаша и се залива с 2 с.л. вода да набъбне.
З начупени шоколада и половината сметана загрях в микровълновата -разбърках и прибавих още 3 шоколада.Така оставих да се охладях,но да са течни.Останалата течна сметана разбих до меки връхчета.В голяма купа сложих течната разбита сметана и заквасената сметана-разбърках.Желатина слагам в микровълновата леко да се разтопи и сипвам с шоколадовата смес.След това изсипвам при останалия крем.
Във форма от торта слагам палачинка,крем и така докато свършат.
Завършвам с крем.
За по-лесно отлепване съм сложила ленти от тънки папки.Прибирам в хладилника за една нощ.
Ето така изглежда след изваждане от формата.
Оставих от крем за измазване,в който сложих малко розова боя-радост за децата.
Свекървата е именячка и тортата беше за нея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар