Продукти:
1 малка глава карфиол -разделен на розички
2 малки глави червен лук-нарязан на полумесеци
В купа слагаме карфиола,нарязания червен лук и заливаме с 3 с.л. зехтин ,сол и малко пушен червен пипер.Разпределяме върху тавичка покрита с хартия зе печене и печем 35-40 минути.
Изваждаме и оставяме да се охлади.
1 буркан сварен нахут
1ск. чесън-смачкан
В тиган с 1 с.л. зехтин слагаме чесъна да се позагрее и прибавяме нахута.Овкусяваме със сол,челен пипер и 1 ч.л. пушен пипер.Готви се 4-5 минути и се оставя да изстине.
Дресинг:
сока от 1 лимон
2 ск. пресован чесън
1/2 ч.л. смлян кимион
пушен пипер
сол на вкус
80 гр. тана +80 гр. вода
3с.л. зехтин
Всичко това се разбива с блендера.
В голяма чиния се нарежда част от карфиола,нахута,дресинга.Може да се обърка,както напривих аз, а може всеки колкото салата и дресинг иска да си сложи в чинията.
Невероятно вкусна салата!
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар