вторник, 15 май 2018 г.

Бадемови круши


Едни различни сладки,много вкусни и ароматни.Наподобяват вкуса на ореховките.


250 гр. бадемово брашно
2 белтъка
1 с.л. ситен грис
карамфилчета за украса
170 гр. пудра захар
1с.л. розова вода
1 ч.л. бадемов ликьор
розова вода за оформяне
пудра за поръсване

Приготвяне:
В купа слагаме брашното  и гриста -аз ползвам гръцки ,че е по-ситен.


Прибавяме разбитите белтъци -лъжица по лъжица и ликьора.



Ако трябва още 1белтък-зависи от яйцата.Оформяме като круша като леко си навлажняваме ръцете с розова вода.



 Слагаме по 1 карамфилче за дръжка  и подреждаме в тава покрита с хартия.




Печем на 170 градуса предварително загрята фурна.


Изваждаме и като се охладят поръсваме с пудра захар.


При печенето моите малко развалиха формите,но това не попречи на вкуса.


Източник

Да ви е сладко!

Може да гласувате в Благоводител за моя блог в 2 номинации-"Топло от фурната "и "С аромат на ванилия".
Благодаря предварително!

Няма коментари:

Публикуване на коментар