вторник, 8 май 2018 г.

Торта с бишкоти и маскарпоне


Продукти от Лидъл:


1 голям  пакет бишкоти
20 кофички заквасена сметана
2 кутии маскарпоне
1 кутия нискомаслена извара
захар на вкус
1 бял шоколад
2 пакетчета 3 в 1
1 желатин

Приготвяне:
Желатина се сипва в чашка,прибавя се 5 с.л.студена вода и се оставя да набъбне.
Шоколада се разтопява на водна баня с 3 лъжици прясно мляко и 1 л олио.В купа се разбиват сметаната,маскарпонето,изварата и се бъркат с тел.Желатина се стопля на водна баня или в микровълнова за кратко.Аз събрах желатина и шоколада-не трябва да са горещи, а леко топли/ и ги прибавих на тънка струйка към сметановия крем като се бърка непрекъснато.Слагах захар,опитвах и така докато ми хареса на вкус.

И моята помощничка за крема-Ради.


Кафето се приготвя в по-широка и дълбота чиния,за да се потопят бишкотите.
Потопявам бишкотите в горещото кафе и подреждам в тава.



След това заливам с половината крем.Редя втори ред бишкоти ,като се разминават с първите и заливам с останалия крем.Така пребирам тортата в хладилника за 1 нощ.



На другия ден заливам със сладко от вишни.Стана една голяма вкусотия....



Приготвих този сладкиш за наши приятели от Чехия с които бяхме тези дни.



Разхождахме се и се забавлявавахме задно.


Илиана-една българска роза за теб!


До нови срещи,приятели!


2 коментара:

  1. 20 кофички заквасена сметана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз виждам две на снимката, очевидно е техническа грашка:)

      Изтриване