1 голям пакет бишкоти
2 кофички заквасена сметана
2 кутии маскарпоне
1 кутия нискомаслена извара
захар на вкус
1 бял шоколад
2 пакетчета 3 в 1
1 желатин
Приготвяне:
Желатина се сипва в чашка,прибавя се 5 с.л.студена вода и се оставя да набъбне.
Шоколада се разтопява на водна баня с 3 лъжици прясно мляко и 1 л олио.В купа се разбиват сметаната,маскарпонето,изварата и се бъркат с тел.Желатина се стопля на водна баня или в микровълнова за кратко.Аз събрах желатина и шоколада-не трябва да са горещи, а леко топли/ и ги прибавих на тънка струйка към сметановия крем като се бърка непрекъснато.Слагах захар,опитвах и така докато ми хареса на вкус.
И моята помощничка за крема-Ради.
Кафето се приготвя в по-широка и дълбота чиния,за да се потопят бишкотите.
Потопявам бишкотите в горещото кафе и подреждам в тава.
След това заливам с половината крем.Редя втори ред бишкоти ,като се разминават с първите и заливам с останалия крем.Така пребирам тортата в хладилника за 1 нощ.
На другия ден заливам със сладко от вишни.Стана една голяма вкусотия....
Приготвих този сладкиш за наши приятели от Чехия с които бяхме тези дни.
Разхождахме се и се забавлявавахме задно.
Илиана-една българска роза за теб!
До нови срещи,приятели!
20 кофички заквасена сметана?
ОтговорИзтриванеАз виждам две на снимката, очевидно е техническа грашка:)
ИзтриванеТехническа грешка,която поправих-благодаря!
ОтговорИзтриване