неделя, 9 септември 2018 г.

Обърнат сладкиш с праскови



Продукти:

За карамела:
100 гр. кафява захар
70 гр. масло
3 праскови
няколко череши

За  тестото:

200 гр. брашно
160 гр. захар
2 големи яйца
1 пакет бакпулвер
1 щипка сол
125 гр. меко масло-малко пакетче
130 мл. прясно мляко
ванилия
Приготвяне:

Прасковите се режат на парчета с дебелина около 1 см.Разтопява се масло в тавичка 26 см и отгоре се поръсва с кафявата захар.



Подреждат се прасковите и тук там черешите.



В средно голяма купа се разбиват яйцата и захарта,добавя се маслото,млякото,ванилията.

Смесват се брашното ,бакпулвера и солта и по малко се прибавят към сместа.Кексовото тесто се изсипва върху прасковите и се пече на 180 градуса за 40 минути.



Оставя се да се охлади .



И се обръща в друг съд,за да останат прасковите отгоре.

Източник

1 коментар: