300мл. топла вода
550гр. брашно
30 мл. зехтин
1 пакет суха мая
1 ч.л. захар
1 щипка сол
брашно за размесване
Приготвяне:
В купа се смесват част от брашното,маята,водата,солта и захарта и се барка да се разпотят солта и захарта.
Сипва се по малко от брашното докато може да се бърка с лъжица.
Изважда се от купата и се доомесва с брашно до меко тесто и се оставя да втаса.След това се оформя на хляб и се слага във форма с пекарска хартия и отново се оставя да втаса .Поръсва се с брашно и се правят няколко прореза.
Рецептата я видах в това списание на Билла.
Да ви е сладко!
По тази рецепта правя хляб в хлебопекарната вече 10 години и да не знам, че се казва "хляб от Тоскана"?!. Ха, ха, хаааааа!
ОтговорИзтриванеЧудесно хлебче, Живе! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОт Тоскана, или не - прекрасно изглежда!
ОтговорИзтриване