четвъртък, 31 януари 2019 г.

Хляб с прясно мляко и каймак



Продукти:
1 кг. брашно
200гр.каймак от домашно прясно мляко/или течна сметана/
300 мл.прясно мляко
200мл. вода
1 кубче мая
4 с.л. олио
2ч.л. захар
4 ч.л. сол
2 продълговати форми за печене

Приготвяне:
Маята натроших в чаша с малко вода и захарта  и прибавих брашно да стане на кашичка.В купа слагам половината брашно,млякото,каймака или сметаната,олиото и солта и разбърквам с бъркалките за тесто на миксера.Слагам и шупналата мая и по малко от останалото брашно.Изваждам от купата и доомесвам на плота.Разделям тестото на 2 и всяко на 3топки.З-те топки разтягам на филили и правя плитка.



Намазвам отгоре с олио и оставям във формите да втасат покрити с кърпа.

След като втасаха включих фурната на 170 градуса и сложих хлябовете да се изпекат.Пекох и двете форми едновременно до готовност.



Получиха се с много мека коричка и приятна среда.


1 коментар: