неделя, 6 януари 2019 г.

Меломакарона-Μελομακάρονα




Продукти:
Сироп:
500мл. вода
350гр.захар
3 пръчки канела
3 мандарини-обелени и разчупени на 3
100гр. мед
Всички продукти се слагат в една тенджерка и на котлона.Завира сиропа и ври 10 минути.Охлажда се докато се направят и изпекат меломакароните.



Продукти за тестото:
850 гр.брашно
125 мл. зехтин
250мл.олио
110мл.сок от манадири
200мл. сок от портокал
40гр. пудра захар
1ч.л. сода
2ч.л. канела
кора от портокал
мед и орехи да поръсване

Приготвяне:
В по-широк съд се сипват зехтина и олиото,соковете,пудрата захар,канелата,содата и се бърка с телена бъркалка или в купата на миксера с бъркалка за тесто.



Прибавя се кората от портокала,по малко от брашното и се бърка с дървена лъжица.

Ето така изглежда готовото тесто.


Изважда се на плота и се омесва леко.Взима се от тестото,правят се топчета и след това леко придобиват овална форма.С вилица се минава леко отгоре и се нареждат в тава покрита с пекарска хартия.




 Пекат се в предварително загрята ферна на 180 градуса до приятен загар.


Изваждат се от фурната и топли се потапят в студения сироп и се обръщат  няколко  пъти след което  се нареждат в поднос.
Поръсват се с орехи или мед.
В тази рецепта сиропа беше достатъчен и не остана ,както друг път.





Няма коментари:

Публикуване на коментар