3 яйца
150 гр захар
1 пак. ванилова захар
100 мл олио
1 пак. бакпулвер
брашно около 500 гр.
200 гр мармалад от сини сливи или шипки
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разбиват се яйцата,захарта и ванилията.Прибавя се олиото,по малко от брашното и бакпулвера.Може да се смеси с бъркалки за тесто и миксер.Отделя се една голяма топка от тестото.Останалото се разпределя в намазнена тавичка с намазнени ръце-30/20 см.като размер.
Намазва се обилно с мармалад-аз ползвах сладко от киви.
Отделеното тесто се доумесва с брашно до малко по-твърдо тесто,което се настъргва отгоре.
и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса .Изважда се от фурната и се охлажда.
Поръсва се обилно с пудра захар и се нарязва.
Да ви е сладко!
Отделеното тесто се доумесва с брашно до малко по-твърдо тесто,което се настъргва отгоре.
и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса .Изважда се от фурната и се охлажда.
Поръсва се обилно с пудра захар и се нарязва.
Да ви е сладко!
Рецептата на моята баба, страхотен е! Оригинално рецептата е от блога Ухае на... На Петя Аргирова, като че ли не е споменат източникът във Вашия пост?
ОтговорИзтриванеПрилича ми на немските сладкиши, щом е със сладко от сини сливи - за мен е:)
ОтговорИзтриване