неделя, 6 януари 2019 г.

Френски сладкиш с круши



Продукти:
1-2 круши
150 гр. брашно
100гр. захар
2 яйца
100мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
щипка сол

Заливка:
80гр.масло
3 с.л. захар
1яйце

Приготвяне:
С миксер се разбиват яйцата,захарта и щипка сол.Прибавя се брашното с бакпулвера,като се редува с млякото и олиото.Формата е 20 см.Слага се хартия и се изсипва половината смес.Редят се резаните круши и отгоре се изсипва останалата част от тестото.



Пече се 30 минути и към края на печенето се зализа със заливката.
заливката-Маслото се разтопява ,прибавя се захарта и яйцето при непрекъснато бъркане.Не се карамелизира, а оставя като жълт сироп.



След като минат 30 минути от печенето сладкиша надупчва с вилица или нож и се залива с този сироп.



Отново се връща във фурната за още 20 минути.


Охлажда се,поръсва се с пудра захар и се сервира с карамелен сос.



1 коментар: