Продукти:
500 грама гъби кладница
60 грама масло
1,5 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица червен пипер
Продуктите са за 4 порции.
Приготвяне:
Гъбите се измиват и режат на средни парчета.
Разтопява се 2/3 от маслото и задушавате гъбите в него докато пуснат сос. Добавяте брашното с непрекъснато бързо разбъркване. Сипвате последователно водата, прясното мляко, солта и продължавате с разбъркването, за да се усвои равномерно гъстата брашнена каша от течността. Оставяте да ври 10 - 15 минути.
В тиган разтопявате останала част от маслото, добавяте червения пипер. За кратко запържвате и сипвате маслото в тенджерата.
За още по-добър вкус-добавене счукан чесън и оцет.Който обича може и лют червен пипер.
Обичаме кладница, но обикновено я панирам.
ОтговорИзтриванеОтдавна искам да направя това фалшиво шкембе
и сега му е времето след твоята рецепта.
Много вкусотии показваш Живе :)
Много любима супа!
ОтговорИзтриване