неделя, 6 януари 2019 г.

Фалшива шкембе чорба с гъби кладница


Продукти:
500 грама гъби кладница
60 грама масло
1,5 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица червен пипер
Продуктите са за 4 порции.

Приготвяне:
Гъбите се измиват и режат на средни парчета.


Разтопява се 2/3 от маслото и задушавате гъбите в него докато пуснат сос. Добавяте брашното с непрекъснато бързо разбъркване. Сипвате последователно водата, прясното мляко, солта и продължавате с разбъркването, за да се усвои равномерно гъстата брашнена каша от течността. Оставяте да ври 10 - 15 минути.
В тиган разтопявате останала част от маслото, добавяте червения пипер. За кратко запържвате и сипвате маслото в тенджерата.



За още по-добър вкус-добавене счукан чесън и оцет.Който обича може и лют червен пипер.





2 коментара:

  1. Обичаме кладница, но обикновено я панирам.
    Отдавна искам да направя това фалшиво шкембе
    и сега му е времето след твоята рецепта.
    Много вкусотии показваш Живе :)

    ОтговорИзтриване