6 парчета филе от риба Тилапия
1/2 ч. ч. настърган кашкавал
50 г меко масло
3 с. л. майонеза
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сух чесън
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1/4 ч. л. сух босилек
Приготвяне:
Фурната се пуска в режим Горно печене.Огнеупорна тава се намазва със зехтин или масло.
В средна купа се разбъркват настърганият Пармезан, мекото масло, майонезата, лимоновият сок.Прибавят се сухите подправки и всичко се разбърква.
Филетата Тилапия се разпределят в тавата на един ред и леко се намазват със зехтин.
Поставя се 5-10 см под реотана и рибата се запича 3-4 минути от едната страна.
Обръща се и се запича още 3-4 минути.Тавата се изважда, а върху рибата се разпределя кашкавалената смес.
Тилапията се запича отново до златиста коричка.
Изважда се и се разпределя по чинии със салата според сезона.Аз добавих и печени картофи на фурна.
Обичам тилапия! Обаче цената и стана непоносима...:(
ОтговорИзтриване