четвъртък, 24 януари 2019 г.

Сладкиш с грозде


Този десерт направих есента,но сега му дойде времето за показване.Добре е гроздето да е без семки и по-дребничко,за приятно похапване.


Продукти зa блaтa :
 500 гp гpoздe бeз ceмĸи
150 гp мacлo на стайна температура
щипĸa coл
120 гpaмa зaxap
3 яйцa( M paзмep )
150 гpaмa бpaшнo
1 пакет бaĸпyлвep

зa ĸpeмa :
12 гр жeлaтин нa пpax
800 гp зaĸвaceнa cмeтaнa ( 20 % ) -извадена от хладилника 2 часа преди употреба
80 гp зaxap
1 ч.л. вaнилoвa зaxap
coĸa и ĸopaтa oт 1 / 2 лимoн
200 мл . cлaдĸapcĸa cмeтaнa
ĸaнeлa нa пpax  зa пopъcвaнe

 
Приготвяне:

С миксер разбийте маслото,солта и захарта.Прибавят се 1 по 1 яйцата,след това по малко от брашното,което е смесено с бакпулвера.Тавичка с размери 20-30 се застила с хартия и отгрре се изсипва сместа.Нареждат се гроздовите зърна и леко се натискат.



Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути до лек загар.


Остава се да се охлади.

Крема-желатина се залива със 5 лъжици студена вода и се оставя да стегне.В купа се смесват заквасената сметана,захарта,сока и кората от лимона и ваниловата захар.Желатина  го разтопявам в микровълновата до степен леко да е горещ и по малко сипвам и бъркам.Този крем се прибира в хладилника.
Сладкарската сметана се разбива до меки връхчета. Прибавете я към заквасената сметана когато леко започва да се желира и бъркайте с шпатула.Залейте сладкиша с нея и разнесете равномерно.



Оставете в хладилника да стегне.Преди сервиране нарежете и по желание поръсете с канела.


Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар