петък, 1 февруари 2019 г.

Хляб с пълнозърнесто брашно и овесени ядки


Този хляб изключително много ми хареса на вкус и пак ще си го направя.



Продукти:

500 гр пълнозърнесто  брашно-ползвах на Топаз
100 гр овесени ядки /но не от най-фините/
20 гр прясна мая
250 мл айран
100 гр извара разбита с малко прясно мляко
1 ч. л. сол
40 гр  масло-разтопено
30 гр сусамово семе

Приготвяне:
Ползвах прясна мая,която разтворих във вода ,щипка захар  и малко брашно и изчаках да шупне.
В купата на миксера сложих част от брашното и всички останали продукти.Омесих тестото и оформих на хляб.Сложих го във форма покрита с хартия и намазана с маргарин.Оставих покрито с кърпа да втаса на парното.След като втаса го намазах с вода с четката и поръсих с овесени ядки.


Пекох на 170 градуса до готовност.


Извадих от формата и оставих да се охлади на решетка  и след това върху кърпа.


С удоволствие си намазах крайчето със сирене крема и си го хапнах  сладко,сладко.

Да ви е сладко!




2 коментара: