Този хляб изключително много ми хареса на вкус и пак ще си го направя.
500 гр пълнозърнесто брашно-ползвах на Топаз
100 гр овесени ядки /но не от най-фините/
20 гр прясна мая
250 мл айран
100 гр извара разбита с малко прясно мляко
1 ч. л. сол
40 гр масло-разтопено
30 гр сусамово семе
Приготвяне:
Ползвах прясна мая,която разтворих във вода ,щипка захар и малко брашно и изчаках да шупне.
В купата на миксера сложих част от брашното и всички останали продукти.Омесих тестото и оформих на хляб.Сложих го във форма покрита с хартия и намазана с маргарин.Оставих покрито с кърпа да втаса на парното.След като втаса го намазах с вода с четката и поръсих с овесени ядки.
Пекох на 170 градуса до готовност.
Извадих от формата и оставих да се охлади на решетка и след това върху кърпа.
С удоволствие си намазах крайчето със сирене крема и си го хапнах сладко,сладко.
Да ви е сладко!
Страхотен!
ОтговорИзтриванеОвесените ядки слагат ли се в тестото или само за отгоре?
ОтговорИзтриване