за кюфтенцата:
400 гр. кайма
1 малко яйце
1 филия сух бял хляб
1 малка глава лук
щипка риган
щипка черен пипер
щипка магданоз
слънчогледово олио за пържене
за соса:
200 гр. гроздови зърна (черни и бели)
50 мл. бяло вино
100 мл. зеленчуков бульон
1 к.ч. зехтин
2 листенца салвия
1 ч. л. брашно
Приготвяне:
Сложете каймата в купа, добавете накиснатия и изцеден от водата натрошен хляб, яйцето, ситно нарязания лук, овкусете с щипка риган, магданоз и черен пипер. Хомогенизирайте добре всички продукти. Направете малки кюфтенца, подредете ги в чиния. Поръсете обилно кюфтенцата с брашно и разтръскайте чинията за да полепне брашното добре навсякъде.
Вече имате вкусна манджа с грозде!
Поднесете с картофено пюре върху което сте сложили кюфтенцата и поляли обилно с гроздовия сос.
Добавих и маслини върху пюрето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар