вторник, 14 май 2019 г.

Обърнат бананов сладкиш с мед


Бананов сладкиш ,леко влажен и с приятен аромат на банан и мед.Приготва се бързо и е много вкусен !





Продукти:
200гр. захар
115 гр. меко масло
3 яйца
1ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
200гр. брашно
125 гр. гъсто кисело мляко
1ч.л. екстракт от ванилия
100гр. стафиди заляти с малко ром
170гр. мед
2-3 узрели банана

Приготвяне:

В купа разбийте захарта и маслото докато стане пухкава смес.Постепенно добавете 1 по 1 яйцата.В брашното добавете бакпулвера и содата и по малко прибавяте към яйчената смес,като се редува с млякото.Сместа внимателно се разбърква с шпатула или дървена лъжица,не с миксер.Прибавете и ванилията и бъркайте отдолу нагоре.Накрая прибавете и стафидите.



Форма за кекс от правоъгълните или огнеопорна тавичка изсипете меда.Бананите се режат на 2 по дължина и се нареждат с рязаното към меда.



Отгоре се изсипва сместа и се заравнява с шпатула.


Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса .Пече се 40-50 минути до суха клечка.



Извадете от фурната и оставете 15 минути върху решетка преди обръщане.Обръща се в подходящ съд и се оставя да се охлади.


Добре е да се остави така няколко часа докато меда се разтече навсякъде и тогава да се разрежи.


Отхапваш и се наслаждаваш....



 Пробвах и с лъжица заквасена сметана на порция-невероятно вкусно!



Източник

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар