неделя, 12 май 2019 г.
Великденските курабии на мама
Най-вкусните курабии,които не бях опитвала от няколко години и тази година възобновихме традицията.Просто с вълшебен вкус!
Продукти:
6 яйца
750 гр. захар
1 кофичка кисело мляко-400 гр.
1 кофичка разтопена мас-400 гр.
2 амонячни соди
2 ванилии
брашното беше над кг-до 1,500
Приготвяне:
В купа се разбиват яйцата и захарта и се прибавя маста.Към млякото се сипва содата и се прибавят към сместа заедно с ванилията.Сипва се по малко брашно и се меси до меко тесто.
Ние винаги ги правим с машинка за тесто и форма.Режат се с ножица и се редят в тава покрита с хартия.
Тук си трябва поне 2 души.Един да върти машинката ,а другия да реже и подрежда в тавата.И винаги сме ги пекли в две фурни,защото си правим и по 2-3 дози.Те колкото стоят толкова по-вкусни стават.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Копирам:)
ОтговорИзтриванеЩе ти харесат ,Весе.
ОтговорИзтриване