неделя, 19 май 2019 г.

Сладкиш с грозде без семки


Есента съм си замразила дребни зърна сладко грозде без семки.Сега отворих кутията  и оставих да се размрази.Бях приятно изненадана от вкуса му и се беше почти стегнато.Затова го употребих в този много вкусен сладкиш.


Продукти:
3 яйца
110 мл. олио
250 гр. кисело мляко
1 к.л. сода
150 гр. захар
270гр. брашно
1 пакет бакпулвер
грозде за отгоре-при мен 2 шепи

Приготвяне:
Пускаме фурната на 170 градуса.
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване.Прибавя се олиото,разбива се и се сипва  киселото мляков в което е угасена содата.В брашното се слага бакпулвера  и на части се прибавя към сместа.Накрая добавяме ванилията.Сместа се изсипва в малка тавичка покрита с пекарска хартия ,заравнява се и отгоре се подреждат гроздовите зърна.


Поръсва се с кафява захар и се пече за 30-40 минути до суха клечка.


Изважда се от  фурната и се оставя 5 минути във формата,след което леко се изважда и се слага на решетка,за да се охлади.Ако се остави върху хартията,от топлината долната кора ще се овлажни.

След като се охлади се поръсва с пудра захар по желание.


Реже се когато се охлади напълно.



Много вкусен сладкиш се получи.


1 коментар: