Тези кифлички са уникални на вкус!Толкова са мекички -душички...Направих ги вчера и днес още са меки.
Продукти:
брашно около кг
1 голяма чаша олио-от порцелановите с дръжка
1 чаша от същите прясно мляко-леко топло
1 яйце
2 пакетчета суха мая-може и с кубче,но трява да се активира предварително
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
1 белтък
1 жълтък с 1 с.л. олио и 1 с.л. вода за намазване
за плънката:
500гр. извара
150гр. кашкавал-настърган
5 триъгълника топено сирене
1 с.л. кисело мляко
копър черен пипер
Приготвяне:
В купата на миксера слагам половината брашно,сухата мая,млякото,олиото,яйцето захарта и солта.Пускам миксера да смеси продуктите и по малко прибавям от брашното докато стане на топка.
Изваждам го и го доомесвам на ръка-по текстура е като на козунак.Разделям на 8 топки ,които оставям покрити с кърпа на страна да втасат.
Тук вече са готови.
За плънката-смесвам изварата с млякото,кашакавала и сиренцата и намачквам с вилица.
Прибавям нарязания копър и раззбърквам.Оставям на стайна температура докато втаса тестото.
Слагам по 1 ч.л. от плънката и завивам.
Когато тези в тавата се надигнат включвам фурната на 170 градуса.Намазвам с отделения жълтък и ги пека до приятен загар.
Да ви е сладко!
Ау, как изкушаваш послед лято!
ОтговорИзтриване