сряда, 21 август 2019 г.

Крем пита с бутер тесто


Насладете се на едни лек и много вкусен десерт.


Продукти:
256гр. бутур тесто/от Лидъл/
 За крема:
800гр. прясно мляко
30 гр. царевично нишесте
60 гр. брашно
150гр. захар
3 големи яйца
щипка сол
ванилия
80 гр. течна сметана за разбиване

Приготвяне:
Фурната се включва на 180 градуса.
Тестото се разточва леко върху хартия и леко да е набрашнена, надупчва се с вилица и се изпича . Охлажда се .
Приготвяне на крема.

Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с ½ чаша (100 г) захар, царевично нишесте, брашно и постепенно включете 1 чаша (240 мл) мляко-разбъркайте.Поставете останалите 2чаши (560мл) в тенджера и кипнете. Докато бъркате непрекъснато, изсипете жълтъчната смес върху горещото мляко и продължете да готвите, докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете екстракт от ванилия. Добавете сол върху белтъците и започнете да разбивате до плътен крем. Постепенно добавете останалата ¼ чаша (50 гр) захар и продължете да разбивате. Внимателно изсипете  разбитите белтъци в горещата млечна смес.



Разбийте сметаната, докато се образуват твърди върхове и прибавете в сместа.
 Нарежете изпеченото бутер тесто на 2 квадрата . Поставете един квадрат на дъното на квадратна тава. Изсипете  пълнежа и загладете горната част. Нарежете останалия квадрат от бутер тесто на 6 или 8 равни парчета.


Поставете ги отгоре върху крема.



Охладете тортата в продължение на 3 -4 часа, за да стегне крема. Посипете  с пудра захар преди сервиране.
Още по-вкусен е след  1 нощ в хладилника покрит с фолио.

Да ви е сладко!


1 коментар: