неделя, 29 септември 2019 г.

Кюфтета с царевица


Много кусни кюфтенца-различни,но пък апетитни.




Продукти:
1 ч.ч. наронена печене или сварена царевица
60 гр. брашно
2 с.л. царевично брашно
1/2 ч.л. сол
черен пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
60мл. прясно мляко
1 яйце
пресен магданоз
3 червени чушки нарязани на ситно
100гр. настърган кашкавал
2 стръка пресен лук

Приготвяне:
Царевицата се изронва с нож-аз ползвах сварена.


В купа се смесват сухите продукти,прибавят се останалите и накрая кашкавала.

Всичко се обърква и се оставя в купа покрита с фолио за час в хладилника.


В тиган със загрято олио се пуска с лъжица от сместа и се оформят кюфтета.Пържат се до приятен загар от двете страни и се нареждат в купа върху кухненска хартия.


За гарнитура изпекох патладжани,обелих  и ги пасирах.Овкусих с чесън и майонеза.


Получи се една много добра комбинация.


Да ви е сладко!




3 коментара:

  1. Чудни са, Живе! Като видя кюфтенца с царевица в тях и се сещам веднага за една рецепта на Гордън рамзи. :) Да, ама твоята е различна и си я записвам за проба, макар да съм сигурна в отличния резултат. Снимките го доказват - много апетитни!
    Прегръдка от мен и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Я какви интересни и цветни кюфтенца! Изглеждат много апетитно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, поздравления за рецептата! На един режим съм и я промених малко - сложих соево мляко, само царевично брашно (без бяло), увеличих малко количеството на ронената царевица и добавих една супена лъжица зехтин, защото ги изпекох на фурна :) станаха чудесни! Отделно пасирах соево мляко със слънчогледово олио и малко лимонов сок, за да направя домашна веган майонеза! Дори и мъжа ми, който си пада повече по месните ястия ах-на ;)

    ОтговорИзтриване