Продукти:
6 яйца - 6 бр.
2 връзки зелен лук
1 ч.л.червен пипер
2 с.л. брашно
магданоз
Приготвяне:
Нарязваме пресния лук на колелца и го задушаваме с малко мазнина и вода. Прибавяме червения пипер и брашното и разбъркваме.Заливаме с вода колкото искаме ад е гъстотата.
След като поври 10 минути ,чукваме 5 яйца 1 по едно ,като се стараем да останат цели.Последното яйце разбиваме с малко водичка иразберкваме леко.Ври още няколко минути,докато се забулят и от време на време разбъркваме да се загори.
Изключваме котлона и поръсваме с пресен магданоз.
Е, Живе, как ме върна на тази много вкусна манджичка. Знам я от свекървата и ни е любима. Точно така я приготвя, без домати (както съм я срещала), само с червен пипер и брашно. Накрая не слагаме разбито яйце, но ще пробвам и така.
ОтговорИзтриванеПоздрави, мила!
За първи път ям ,но много ми хареса,Хриси.
ОтговорИзтриване