1 кг. кайма смес
2 яйца
2 филии хляб накиснати в студена вода
2 глави лук
чубрица
кимион
сол
магданоз
кимион
сол
магданоз
За пълнежа:
3 моркова-сварени и нарязани на дребно
3 кисели краставички-нарязани на дребно
2 сварени яйца-обелени и нарязани
3 моркова-сварени и нарязани на дребно
3 кисели краставички-нарязани на дребно
2 сварени яйца-обелени и нарязани
100гр.кашкавал за поръсване
Печени картофи за гарнитура-режа на ленти и овкусявам с чубрица,сол,червен и черен пипер и малко зехтин.Обърквам и ги оставям докато направя рулото.
Приготвяне:
В купа слагате каймата,2 яйца,лука може- настърган,може на блендер,подправките и магданоза.Всичко се омесва с ръце и се прибира в хладилника покрит с фолио за около час.
Каймата се разтила с леко влажни ръце върху намазана с олио хартия за печене, колкото е тавата-аз използвам тази от фурната.Отгоре се нареждат краставичките,морковите и яйцата.Повдига се леко хартията и каймата се навива на руло.Леко я оформям и заглаждам отгоре и я слагам по средата малко по диагонал на тавата .Може и краищата да се съберат ,зяа да не изтича соковете.Около рулото слагам картофите.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.Когато е почти готово, изваждам и покривам с настърган кашкавал.Връщам във фурната само до лек загар на кашкавала.
Нарязвам на порции и сервирам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар