неделя, 22 декември 2019 г.

Туршия с чорбаджийски чушки


Продукти:
3 гр.чорбаджийски чушки
1 кг.моркови
1 глава целина
1-2 глави чесън

Марината:
2 ч.ч. захар
4 ч.ч. оцет
6 ч.ч. вода
12 с.л. сол
1/2 кафяна чашка олио
черен пипер на зърна
бахар
дафинов лист

Приготвяне:
Чушките може да се наредят в буркана цели,може и нарязани-аз ги правя с нарязани.
В буркан се нареждат чушки,моркови,чесън и целина.Във всеки буркан се слага по 1 аспирин.Продуктите за маринатата се слагат в тенжерка да заври и се разпределя вряща по бурканите.затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу.Стоят 10-12 дни на слънце като от  време на време се обръщат.


Това е основната рецепта.Аз тази година  добавих и 1 кг. курнишончета и стана още по-вкусна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар