неделя, 9 февруари 2020 г.
Крем с кокос от турската кухня-КЕШКЮЛ (Keşkül)
Продукти:
500 мл. прясно мляко
40гр. кокосови стърготини
60 гр. брашно
80 гр. захар
1 ч.л. ванилова захар
1 с.л. масло
счукани ядки за украса – шамфъстък или обикновен фъстък
може и цветен кокос
Приготвяне:
Смагаме в тенджерка на котлона млякото, кокоса, захарта, ваниловата захар и накрая постепенно брашно разбито с малко вода. Бъркаме с дървена лъжица непрекъснато докато заври и след това още няколко минути ,докато леко се сгъсти.Слагаме маслото и след като се стопи сваляме от котлона.
Прехвърляме в купички или чашки и поръсваме с ядки или кокос /в случая с кокос/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар