Продукти:
500гр. пилешко филе
1 глава лук
250гр.гъби
200гр.готварска сметана
3 топени сиренца
черен пипер
сол
80гр.олио
150 гр.кашкавал
индийско орехче
800гр.картофи
масло – 3 с.л
Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на хапки. Слагаме олиото в тиган и задушаваме месото. Трябва да си промени цвета и да омекне. Когато е почти готово добавяме нарязания лук и гъбите и подправям със сол и черен пипер на вкус. Изсипвам готварската сметана,сиренцата и разбърквам. Слагам отгоре капак и на тихо оставям да ври за около 15 минути. След това всичко изсипваме в тавичка намазана с масло .
черен пипер
сол
80гр.олио
150 гр.кашкавал
индийско орехче
800гр.картофи
масло – 3 с.л
малко чубрица
Приготвяне:
Картофите ги обелвам и нарязвам на кръгчета .Слагам ги в тенджерка с вода и малко сол да се сварят.След това ги изцеждам от водата и ги оставям настрана докато ми потрябват.
Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на хапки. Слагаме олиото в тиган и задушаваме месото. Трябва да си промени цвета и да омекне. Когато е почти готово добавяме нарязания лук и гъбите и подправям със сол и черен пипер на вкус. Изсипвам готварската сметана,сиренцата и разбърквам. Слагам отгоре капак и на тихо оставям да ври за около 15 минути. След това всичко изсипваме в тавичка намазана с масло .
Отгоре разпределям картофите-те малко ще се посмачкат ,но това не е проблем.Поръсвам с малко черен пипер и чубрица.Отгоре разпределям и маслото.
Слагам в загрятата фурна за 10 минути.Изваждам и върху картофите настъргвам кашкавала. .
Печем във фурна загрята предварително на 180 градуса за около 20-25 мин. до приятен загар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар