Продукти за пълнежа:
За пълнежа:
1/2 глава лук
200гр. гъби
1 домат
40гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер
перата от 2 пресни лука
3 с.л. заквасена сметана
2 триъгълничета топени сирена
За омлета:
2 яйца
30 гр. настърган кашкавал
малко масло
Приготвяне:
В тиган се задушава ситно нарязания лук в малко мазнина и след това и гъбите.Аз използвах пресни гъби,които предварително сварих.Заедно се задушават около 15 минути.Изсипваме в купа и прибавяме ситно нарязания домат,кашкавала, пресен лук,черен пипер,сметаната и сол на вкус.Обърква се всичко и подготвяме омлета.Тази плънка ще стигне за 3 омлета.
В купичка се разбиват яйцата и се прибавя настъргания кашкавал.В тиган - използвах за палачинки ,слага се на огъня и пускаме на дъното бучка масло да се разтопи.Изсипваме предварително разбитете яйца и кашкавала.Не бъркаме,а оставяме докато се зачерви и обръщаме.След като и от другата страна е готов изваждаме в по-голяма чиния и намазваме с топено сирене.
Слагамеот плънката и завиваме на руло.
Режем на две и подреждаме рулата в чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар