събота, 14 март 2020 г.

Омлет с гъби



Вкусен омлет за хора,които могат и без месо.


Продукти за пълнежа:
За пълнежа:
1/2  глава лук
200гр. гъби
1 домат
40гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер
перата от 2 пресни лука
3 с.л. заквасена сметана
2 триъгълничета топени сирена

За омлета:
2 яйца
30 гр. настърган кашкавал
малко масло


Приготвяне:

В тиган се задушава ситно нарязания лук в малко мазнина и след това и гъбите.Аз използвах пресни гъби,които предварително сварих.Заедно се задушават около 15 минути.Изсипваме в купа  и прибавяме ситно нарязания домат,кашкавала, пресен лук,черен пипер,сметаната и сол на вкус.Обърква се всичко и подготвяме омлета.Тази плънка ще стигне за 3 омлета.
В купичка се разбиват яйцата и се прибавя настъргания кашкавал.В тиган - използвах за палачинки ,слага се на огъня и пускаме на дъното бучка масло да се разтопи.Изсипваме предварително разбитете яйца и кашкавала.Не бъркаме,а оставяме докато се зачерви  и обръщаме.След като и от другата страна е готов изваждаме в по-голяма чиния и намазваме с топено сирене.


Слагамеот плънката и завиваме на руло.


Режем на две и подреждаме рулата в чиния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар