За гарнитура към ребрата изпекох цели картофи
черен пипер млян
1-2 с.л. олио/зехтин
1с.л. мед
1с.л. горчица
сол
1-2 скилидки чесън
1 ч.ч. бира
масло
може подправки по избор-аз слагам мащерка и риган
За заливката :
лъжица мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. ябълков оцет
Смесете горчица, мед и сол и намажете свинските ребра добре отвсякъде.
Завийте във фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Запържете ребрата в тиган с малко мазнина от всички страни за по 1-2 мин., за да се запечата месото. Изваждат се ребрата и на тяхно място се запържват скилидките чесън ,нарязани на кръгчета.Ребрата се прехвърлят в съд за печене,слага се по тънко парче масло ,поръсват се с черен пипер, прибавя се към тях запържения чесън и чаша бира.
Ако течността ви се вижда малко, може да прибавите и чаша вода.Пече се на слаба фурна 160 градуса около два часа.Аз завивам с фолио.Преди да ги извадите, залейте със смес от една препълнена лъжица мед, лъжица соев сос и лъжица светъл оцет и оставете да се запече до карамелизирана коричка.
За картофите-
Използвах стари картофи,но и с пресни става.Нарязват се ,но не до край.Овалват се в подправки,масло и олио и малко вода в тавата.Пекох на умерена фурна до готовност.
И комбинацията е готова.Аз пекох и двете едновременно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар